
Cərrah Aleksandr Umnov səhər yeməyi üçün kolbasa ilə sendviçlərin ən yaxşı fikir olmadığını söyləyib. Foodinfo.az xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, bu cür məhsulların tez-tez istehlakı piylənmə, xolesterin problemləri və hətta şəkər xəstəliyinə səbəb olur.
Kolbasa, kobud desək, müxtəlif müalicələrdən keçmiş duzlu ət qiyməsidir, bundan sonra qabıq sayəsində uzunsov bir forma alır. Çətin ki, bir çox vətəndaş ən təbii inqrediyentlərdən hazırlanmış kolbasa yeyir. Umnov izah edir ki, yağ daxilolmaları ürək-damar anomaliyalarına səbəb olan qan xolesterolunu artıra bilər, həmçinin piylənmə və diabet riskini artırır.
Mütəxəssis vurğulayıb ki, istehsalçılar çox vaxt kolbasa məhsullarının saxlanma müddətini uzatmaq üçün onun istehsalına düzgün yanaşmır. İstehlakçının orqanizmi bundan əziyyət çəkir.
Kolbasalara əlavə edilən duzlar qan təzyiqinin artmasına və böyrəklərin zədələnməsinə səbəb ola bilər. Ədviyyatlar mədə və bağırsaqların divarlarını qıcıqlandıra bilər. Qastrit və xora riski artır. Ən ucuz kolbasa buynuzları, dırnaqları, qığırdaqları və toz halına salınmış digər heyvan qalıqları olan mexaniki olaraq ayrılmış ətdən hazırlanır.