Kefir, qədim Qafqaz mətbəxinin ən qiymətli fermentasiya məhsullarından biridir. Bu probiotik yeməkləri içki mikroflorasını balansda saxlayaraq ümumi immuniteti gücləndirir. Xüsusilə antibiotik istifadəsindən sonra itirilən faydalı mikrobların bərpasında əvəzolunmazdır.

Kefirin iltihabi lactobalus və bidobacterium, patogen mikroorqanizmlərin böyüməsinə mane olur. Bu da həzm prosesini normal araşdır, iş və qəbizlik kimi problemlərin aradan qaldırılması alır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, araşdırmalar kefir həm də iltihab əleyhinə təsir göstərdiyini bildirib. Tərkibindəki kalsium və fosfor sümüklərinin birləşməsində də rol oynayır. Kefir stressin və yuxusuzluğun azaldılmasında təsirlidir – bu, onun neyrotransmitter istehsalına təsiri ilə bağlıdır. Şəkərsiz, təbii şəkildə hazırlanmış kefir daha çox faydalıdır. Səhər və ya axşam yeməklərindən sonra bir stəkan kefir bədənə rahatlıq və tarazlıq gətirir. Sağlam – sağlam bədən edir, kefir olur bu tarazlığın təbii memarıdır.