Həkim-diyetoloq Yelena Solomatina aclıq hissini boğan məhsulları açıqlayıb.  Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert bu barədə “Komsomolskaya Pravda” radiosunun efirində danışıb. Ekspertin fikrincə, söhbət həcmli, isti məhsullardan, eləcə də kifayət qədər yavaş həzm olunan məhsullardan gedir. Bunlar xüsusən də dənli bitkilər və tam taxıl çörəyidir. “İdeal olaraq, məsələn, kərəviz və ya kələm kimi yaşıl lifli tərəvəzlər uyğundur, çünki onlar karbohidratların qana dərhal udulmasına imkan vermədən uzun müddət toxluq hissi verir. Yəni əgər insan aşağı qlisemik indeksi olan qidalar yeyirsə, udulmasını gecikdirəcək və sonra uzun müddət yemək istəməyəcəksiniz”, - həkim izah edib. Solomatina qeyd edib ki, toyuq, balıq və yumurta uzun müddət həzm olunur və toxluq hissi saxlayır. Beləliklə, doyurucu səhər yeməyi üçün əla seçim tərəvəzli-yumurtalı omlet ola bilər. Mütəxəssisin fikrincə, xüsusilə ilk yemək balanslaşdırılmış olmalıdır - tərkibində zülallar, yağlar və karbohidratlar olmalıdır.