Tibb elmləri doktoru, professor Oleg Medvedev qırmızı palma yağının sağlamlıq üçün ən faydalı bitki yağlarından biri olduğunu söyləyib. Foodinfo.az bildirir ki, o, Moskva Dövlət Universitetinin fundamental tibb fakültəsinin ilk dekanı və “Sağlam Qidalanma” Elmi-Tədqiqat Mərkəzinin qurucusudur.

Medvedevin sözlərinə görə, bu yağ salatların sosu kimi istifadə üçün ideal hesab olunur və yüksək miqdarda vitamin və bioloji aktiv maddələrlə zəngindir. O, əlavə edib ki, bəzi Afrika və Asiya ölkələrində uşaqlara avitaminozun qarşısını almaq məqsədilə qırmızı palma yağı tövsiyə edilir.

Həkim vurğulayıb ki, rafinasiya zamanı yağın bəzi faydalı xüsusiyyətləri azalsa da, o, yenə də dəyərli məhsul olaraq qalır. Qırmızı palma yağı E vitamini ilə zəngindir və digər bitki yağlarından daha çox bu vitamini ehtiva edir.

Bundan əlavə, o, fitonutrientlər və A vitamininin prekursorları ilə zəngindir ki, bu maddələr hüceyrələri qocalma və aterosklerozdan qoruyur. Medvedevin sözlərinə görə, bu xüsusiyyətləri ilə qırmızı palma yağı güclü antioksidant təsir göstərir.

Beləliklə, sağlam qidalanma və xəstəliklərin profilaktikası üçün qırmızı palma yağı faydalı və tövsiyə olunan seçimdir.