Dietoloq Lidiya Polyançuk hər gün şorba yeməyin sağlamlığa necə təsir etdiyini açıqlayıb. 

Foodinfo.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin fikrincə, sağlamlığı qorumaq üçün pəhrizinizdə balans saxlamaq vacibdir.

Onun sözlərinə görə, mütəmadi olaraq şorba istehlak etmək orqanizm üçün faydalıdır:

"Şorba kartofdan ət, balıq, tərəvəz və taxıl kimi müxtəlif məhsullardan hazırlana bilər. Bu, yemək prosesini asanlaşdırır və daha sürətli edir. Həmçinin bədəni lazımi enerji ilə təmin edir və onun iş qabiliyyətini bərpa edir.

Şorbalar maye qəbulunu artırmağa kömək edir, bu da nəmləndirməni saxlamaq üçün vacibdir. Bəzi şorba növləri, məsələn, göbələk və ya paxlalılar, zülal mübadiləsinin pozulması və ya orqanizmdə əks göstərişə səbəb ola bilər.

Ağız və yemək borusunun yanmaması üçün şorbanı çox isti yeməyin. Ödəmi olan insanlara həddindən artıq duz, ədviyyat və ya duzlu kələm olan şorbalar qəbul etmək tövsiyə edilmir. Beləliklə, hər gün şorba yeməyin həm müsbət, həm də mənfi tərəfləri ola bilər və sağlamlığı qorumaq üçün pəhrizinizdə tarazlığı qorumaq vacibdir".