Hazırda xurma mövsümüdür. Foodinfo.az Hibiny.ru-ya istinadən xəbər verir ki, dietoloq Svetlana Eremenko deyir ki, şəkərli diabet və allergiyası olan insanlar qətiyyən xurma yeməməlidirlər. Çünki bu meyvə güclü allergendir. Üstəlik, üç yaşından kiçik uşaqlara xurma vermək qadağandır. Xurma dəmir və C vitamini ilə zəngindir və mərkəzi sinir sisteminə yaxşı təsir edən maqnezium ehtiva edir.
Xurma ürək-damar sisteminin, mədə-bağırsaq traktının və qalxanabənzər vəzinin fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Bu giləmeyvə həm də səmərəliliyi artırır, immunitet sistemini gücləndirir, sinirləri sakitləşdirir və anemiyaya kömək edir. Həm də sidikqovucu təsir göstərir.
Xurmanın əsas dəyəri çoxlu miqdarda antioksidantların olmasıdır. Onlardan biri A vitamininin xəbərçisi olan beta-karotindir. Xurmanın tərkibində yerkökü, bibər və ya balqabaqdan daha çoxdur.
Xurma uzunmüddətli toxluq hissi verir, ona görə də əla qəlyanaltı ola bilər.