İnsanlar hər gün adi qida ilə nikotini qəbul edirlər. Foodinfo.az xəbər verir ki, onların tərkibindəki maddənin səviyyəsi çox aşağıdır.
Orta hesabla bir insan gündə təxminən 1400 ng (nanoqram) nikotini qida ilə istehlak edir. Adi püre və ya qızardılmış kartofun bir porsiyası təxminən 675 ng nikotin ehtiva edir.
Maddə digər tərəvəzlərdə də tapıla bilər. Beləliklə, orta hesabla badımcan, yaşıl bibər və ya pomidorda təxminən 332 ng nikotin var. Müqayisə üçün qeyd edək ki, orta siqaretdə təxminən 12 mq nikotin var - kartofdan 18 min dəfə çoxdur.
Nikotin təbii olaraq gündəlik yediyimiz meyvə, tərəvəz və digər qidalarda olsa da, səviyyələri son dərəcə aşağıdır, ona görə də siz ona aludə ola bilməzsiniz. Bu məhsulları istehlak etdikdə, nikotin kiçik konsentrasiyaları bağırsaqlarınızdan keçir və bədən tərəfindən asanlıqla udulur.