Badımcan mətbəxlərdə ən çox istifadə edilən tərəvəzlərdən biridir. Əgər çox almısınızsa və ya təzə badımcanları mövsümündə dondurmaq istəyirsinizsə, bunları bilməlisiniz.

 Badımcanı dondurmaq üçün dondurucuya qoymazdan əvvəl onu təmizləmək, dilimləmək və qaynatmaq lazımdır. Alternativ olaraq, bişmiş badımcan və ya parmezan badımcan dilimlərini dondura bilərsiniz. 

  Foodinfo.az bu məqalədə badımcanın dondurulması prosesini sizə təqdim edir:

Addım 1

Təzə badımcan seçin. Badımcan nə qədər təzə olsa, dondurulduqdan sonra bir o qədər yaxşı qalacaq.

Badımcanı yuyun. Badımcanı soyuq axan suyun altında yuyun, kir və zibilləri təmizləmək üçün barmaqlarınızla yumşaq bir şəkildə ovuşdurun.

Badımcanı dilimlərə kəsin. Badımcan 8,5 mm qalınlığında qabıqsız dilimlərə kəsilməlidir.

Addım 2

Böyük bir qazanda suyu qaynadın. Qazanın təxminən 2/3 hissəsi su ilə doldurulmalıdır. Sobada yüksək istilik üzərində qaynamağa qoyun. Qaynar suya limon suyu əlavə edin. İstifadə olunan hər 4 litr suya 1/2 fincan (125 ml) limon suyu tökün.

Böyük bir qabda buzlu su hazırlayın. Su qabı badımcanları qaynatmaq üçün istifadə olunan qazan qədər böyük olmalıdır.

Badımcanı qaynadın. Badımcan dilimlərini qaynar suya qoyun və 4 dəqiqə qaynadın.

Badımcanı tez buzlu suya köçürün. Badımcanlar qaynadıqdan sonra dilimləri yivli qaşıqla qaynayan sudan götürüb buzlu suya atın.

Badımcan dilimlərini süzün. Buzlu sudan yivli qaşıqla çıxarıb süzgəcdə süzün.

Addım 3

Badımcan dilimlərini yenidən bağlana bilən çanta və ya dondurucu üçün təhlükəsiz plastik qablara qoyub istifadə edə bilərsiniz.

 Gələcəkdə badımcan dilimlərini ayrı-ayrılıqda istifadə etməyi planlaşdırırsınızsa, yaxşı qurudulmuş dilimləri növbə ilə plastik sarğı və ya dondurucu kağızı ilə qatlamalısınız.

İstifadəyə hazır olana qədər dondurun. Normal olaraq, dondurulmuş badımcan təxminən 9 ay yaxşı qalır.