İnsanlar arasında belə bir mif var ki, qəşəng bir yemək hazırlamaq üçün mütləq bahalı balıq növləri lazımdır.
Foodinfo.az bildirir ki, həvəskar aşpazlar inanırlar ki, qızıl balıq, levrek və ya çipuradan həqiqətən dadlı yemək gələcək.
Lakin təcrübəli aşpazlar əmin edirlər ki, dəbdəbəli şam yeməyi daha büdcəli dəniz məhsullarından hazırlana bilər.
Resept
1. 200-300 q balıq üçün 50 q pomidor və 20 q kərə yağı götürün.
2. Kompozisiyanı limonla əlavə edin - 3-4 dilim, həmçinin reyhan (təxminən 10 q) və zeytun (20 q).
3. Bütün maddələr folqa və ya perqament kağızına bükülür.
4. Yemək sobada 20 dəqiqə bişirilir. 160 dərəcədə.
Balıq üçün limon sousu
Hazırlanması çox asan olan sadə limon sousu ilə istənilən balığa istifadə bilərsiniz.
Tərkibi:
yumurta - 1 ədəd;
limon - ½ meyvə;
xardal - 1 çay qaşığı;
kərə yağı - 60 q;
su - 40 ml;
ədviyyatlar - dadmaq.
1. Xardal, yumurta və suyu qarışdırın.
2. Sonra ədviyyatlarla kərə yağı əlavə edin və qarışığı ocaqda yağ əriyənə qədər qızdırın.
3. Finalda limon suyu və bir az qabıq əlavə edin. Bundan sonra, sous başqa 1-2 dəqiqə qaynadılır və sonra balıqla verilir.
Nərmin