Kivi təkcə ləzzətli desert deyil, həm də super qida adlandırıla bilən çox sağlam məhsuldur. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Gazeta.Ru-ya endokrinoloq Yekaterina Kazaçkova məlumat verib.
“Birincisi, kivinin tərkibində çoxlu miqdarda C vitamini var: orta hesabla bir kivi portağaldan daha çox ehtiva edir. Amma C vitamini immunitetimizin əsasını təşkil edir. O, orqanizmə virus və bakteriyalarla mübarizə aparmağa kömək edir, qan damarlarının divarlarını gücləndirir və hətta dərimiz üçün çox vacib olan kollagenin sintezində iştirak edir”, - deyə mütəxəssis bildirib.
İkincisi, kivi liflə zəngindir. Buna görə də, bu məhsul bağırsaqlar üçün yaxşıdır. Həkimin izah etdiyi kimi, lif bağırsaqlarda yaşayan faydalı bakteriyalar üçün qidadır. Onların çoxalmasına və mikrofloranın sağlam balansını saxlamağa kömək edir.