Bəzi məhsulların bir-biri ilə birləşməyə meylli olmadığını bilirik. Foodinfo.az Belnovosti.by-yə istinadən xəbər verir ki, süd bunların içində ən təhlükəlisi sayılır. Mütəxəssislərin fikrincə, uyğun olmayan şeyləri birləşdirən qastronomik təcrübələrdən ən yaxşı şəkildə qaçınmaq olar.
Məsələn, dəniz məhsullarını qaymaqlı sousla birləşdirmək çox tövsiyə edilmir, çünki bu, mədədə ağırlığa səbəb ola bilər. Bu, bədənin eyni vaxtda istehlak edilən iki fərqli proteini həzm etməsinin asan olmaması ilə əlaqədardır;
Banan və qovun orqanizmdə südün ən təhlükəli rəqibləri hesab olunur. Yaz aylarında bunu nəzərə almağa dəyər.
Bundan əlavə, mütəxəssislər süd məhsullarını meyvə və giləmeyvə ilə heç bir formada birləşdirməyi məsləhət görmürlər.
Heç kimə sirr deyil ki, yaşıl çay dünyanın ən qiymətli təbii antioksidantları siyahısına daxildir. Ancaq süd dəmlənmiş çayla birləşdirildikdə, sonuncunun qiymətli xüsusiyyətləri çox zəifləyir. Bundan əlavə, bu birləşmə qan damarlarının genişlənməsinə səbəb olur, bu da onların vəziyyətinə mənfi təsir göstərir.