Həkimlər payız və qış aylarında bu üç növ mürəbbəni qida rasionunuza daxil etməyi məsləhət görürlər. Foodinfo.az xəbər verir ki, moruq mürəbbəsi soyuqdəyməyə qarşı kömək edir, qızdırmanı azaldır və boğaz ağrısını müalicə edir.

Qarağat mürəbbəsi ən faydalı hesab olunur, çünki tərkibində immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edən güclü miqdarda C vitamini var. Həkimlər qış üçün qaynadılmış qarağat deyil, şəkərlə qarışdırılmış xam qarağatları saxlamağı məsləhət görürlər, çünki onlar bütün vitaminlərini saxlayırlar.

İtburnu mürəbbəsinin tərkibində C vitamini və antioksidantlar var, ona görə də o, təkcə immunitet sistemini gücləndirmir, həm də hüceyrələri oksidləşmədən qoruyur. Bu cür mürəbbəni cavanlaşdırıcı adlandırmaq olar, çünki tərkibindəki antioksidant tərkibinə görə o, kollagen istehsalını təşviq edir. Buna görə də, bu zərifliyi istehlak etdikdən sonra dəri möhkəm və elastik olur.