Endokrinoloq Marina Yuşşenko faydalı xüsusiyyətlərə malik olduğu üçün gündəlik qida rasionuna daxil edilməsi vacib olan məşhur məhsulun adını çəkib. Foodinfo.az xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, söhbət zeytundan gedir. Onların tərkibində çoxlu miqdarda A, C, E, PP, B qrupu vitaminləri, həmçinin natrium, maqnezium, fosfor, mis, dəmir, sink, selen, kalsium və amin turşuları var.

Yuşşenkonun izah etdiyi kimi, zeytun müntəzəm istehlak edildikdə immunitet sistemini gücləndirir və orqanizmin yoluxucu xəstəliklərə qarşı müqavimətini artırır.

Həkim zeytunun bağırsaqların fəaliyyətinə faydalı təsir göstərdiyini, həzm fermentlərinin istehsalını aktivləşdirdiyini və qaraciyərin qorunmasına kömək etdiyini vurğulayıb.