Makaron bişirməkdə mürəkkəb bir şey yoxdur, ancaq bir neçə sadə nüans masaya dadlı bir yeməyi təqdim etməyə kömək edəcək.
Foodinfo.az bildirir ki, makaron bütün dünyada təkcə dadına və hazırlanma sürətinə görə deyil, həm də hiss olunan faydalarına görə sevilir.
Beləliklə, məsələn, onların tərkibində kompleks karbohidratlar, bitki zülalları, B və E qruplarının vitaminləri, maqnezium, fosfor, kalsium, kalium var.
Lakin makaronların dadı və faydalılığı yalnız düzgün bişirildikdə üzə çıxacaq.
Makaron üçün nə qədər su lazımdır?
Optimal həcm hər 100 q məhsul üçün 1 litr sudur. Bu sadə qaydaya uyğun olaraq, makaron bir-birinə yapışmayacaq.
Nə qədər duz lazımdır?
Çox vaxt kulinariya mütəxəssisləri problemlə üzləşirlər - makaron ya çox duzlu, ya da az duzlu olur. Optimal duz miqdarı 1 litr suya 1 çay qaşığıdır.
Makaronu hansı suya qoymaq olar?
Makaron qaynar suya qoyulur. Əlavə etdikdən dərhal sonra qarışdırılır və sonra qapaq ilə örtülür. Makaron yenidən qaynayana qədər gözləyin və sonra qapağı açın və istiliyi azaldın. Onların yapışmaması üçün onları vaxtaşırı qarışdırmaq lazımdır.
Bişmiş makaronu soyuq su ilə yuyun. Bu qaydanı pozsanız, onlar bir-birinə yapışacaqlar.
Nərmin