Rusiyanın Federal Qidalanma və Biotexnologiya Tədqiqat Mərkəzinin direktoru Dmitri Nikityuk kimin qəhvədən imtina etməsi və kakaoya üstünlük verməsi barədə məsləhətlər verib.
Publika.az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, qəhvə mədə-bağırsaq və ürək-damar xəstəliklərindən əziyyət çəkən insanlar üçün zərərlidir. Ürək xəstəliyindən əziyyət çəkənlərdə yüksək təzyiq onsuz da var, qəhvə isə damarların dartılmasına kömək edir və bu, vəziyyətin gərginləşməsinə səbəb ola bilər.
“Əgər xəstə qəhvədən heç cür vaz keçə bilmirsə, onu kakao ilə əvəz etsin. Lakin bir fincan ləzzətli kakao dəmlədiyiniz zaman ölçünü gözləməlisiniz. İçkinin tərkibində qan təzyiqini artıra biləcək bir çox bioloji aktiv maddələr var. Bundan əlavə, tozun tərkibində şəkərin olduğunu da unutmaq olmaz”, - Nikityuk qeyd edib.
Son xəbərlər
- Tez, yoxsa yavaş həzm olunan qida seçək?
- Böyrəklərinizə ciddi zərər verən qidalar
- Dəfnə yarpaqlarını qaynadılmış lobyaya qoyun - Nəticə inanılmaz olacaq
- Yaşıl çaya şəkər əlavə etmək lazımdırmı?
- Xaricdə fəaliyyət göstərən bir sıra müəssisələrdən məhsul idxalına məhdudiyyət qoyulub
- Bu əlamətlər bağırsağın pozulmasından xəbər verir