Göbələklərdən zəhərləndikdə ürəkbulanma, ishal (gündə on dəfəyə qədər), qızdırma, qusma və titrəmə ola bilər. Foodinfo.az bildirir ki, zəhərlənmənin inkubasiya müddəti göbələk növündən asılı olaraq dəyişir. Ümumiyyətlə, zəhərli göbələk istehlak edildiyi andan ilk simptomlar görünənə qədər 10-15 dəqiqədən başlayır. Belə qısa inkubasiya dövrü qovoruşkalar, liflər və milçək agarikləri ilə zəhərlənmə üçün xarakterikdir. Solğun çəmənliklər, morellər və hörümçək torları istehlak edildikdə daha uzun inkubasiya dövrünə malikdir.
Göbələk zəhərlənməsi halında dərhal təcili yardım çağırmaq lazımdır.
Həkimlər gəlməmişdən əvvəl, xüsusilə qusma baş verərsə, bol su içməlisiniz. Bu, zəhərlənmə zamanı təhlükəli olan susuzlaşdırmanın qarşısını almağa kömək edəcək. Həzm sistemini qıcıqlandırmamaq üçün qidalanma qənaətcil olmalıdır.
Leyla