Qızardılmış yumurta tez və asan bir yeməkdir, səhər yeməyini tez hazırlamaq lazımdırsa, vaxta həmişə qənaət edir.
Bəs yumurtaları necə düzgün bişirmək olar ki, yanmasın və həmişə dadlı olsun?

Foodinfo.az təcrübəli aşpazlardan bir neçə həyat hiyləsini xatırlamaq istəyir.
Mütəxəssislər ilk növbədə qeyd edirlər ki, omleti yağda bişirmək daha yaxşıdır. Ancaq yumurtanı isti tavaya atmamalısınız.  Nəzərə almaq lazımdır ki, isti qabda yağ daha çox yanır və omletin dadını korlayır.
Kərə yağı bir az əriyəndə duzlaya bilərsiniz. Fakt budur ki, bu versiyada duz kristalları mütləq həll ediləcək və yumurta sarısının görünüşünü pozmayacaq. 
İndi ən maraqlısına keçirik - niyə diş çubuğuna ehtiyacımız var.
Sarıya daha yaxın olan zülalın bir neçə yerindən diş çubuğu ilə deşilməsi lazımdır.
Çünki əks təqdirdə maye hissəsi tavaya yayılacaq və demək olar ki, dərhal hazır olacaq, qalın hissə isə hələ də çiy qalacaq. Nəticədə məhsul qeyri-bərabər qızardılır, yanmağa başlayır.
Bunun qarşısını almaq üçün sarının yanında zülalın bir neçə yerində kəsiklər və ya deşiklər açılır. Bu vəziyyətdə zülal bərabər paylanacaq.

Leyla