Dietoloq Elena Solomatina 40 yaşdan yuxarı insanlar üçün qidalanma tövsiyələri verib.

 “Səhər yeməyi elə olmalıdır ki, maksimum miqdarda qida qəbul edəsən. Daha çox aclıq hiss etməmək üçün zülallara sahib olmalısınız. Həmçinin qanda qlükozanın səviyyəsini artıran qidaları yeməmək vacibdir”, - ekspert “Veçernyaya Moskva” nəşrinə müsahibəsində bildirib.

Mütəxəssisin fikrincə, pəhrizdən ani sıyıqlar, dənli bitkilər, kərə yağı və ya mürəbbəli ağ çörək, pancake, qızardılmış cheesecakes istisna edilməlidir.

Diyetoloqun qeyd etdiyi kimi, böyüklər gənclərlə müqayisədə qanda qlükoza səviyyəsində qəfil sıçrayışlarla daha çətin anlar yaşayırlar.