Ərik vitamin və minerallar anbarıdır. Ancaq bəzi insanlar meyvəni zərərli hesab edirlər.

Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, söhbət çəyirdəkdən gedir.

Ərik orqanizmin normal fəaliyyəti üçün lazım olan hər şeyi ehtiva edir. Buraya kalium, kalsium, dəmir və yod daxildir. Meyvələrdə minerallarla yanaşı, C, B, A və E vitaminləri kimi “əsas” vitaminlər də var.

Dietoloq Antonina Starodubova ərik yeməyin immuniteti yaxşılaşdırdığını, sinir və ürək-damar sistemini gücləndirdiyini təsdiqləyib. Ancaq buna görə kiloqram meyvə yeməyə dəyməz.

Gündə 300 q-dan çox olmayan ərik yemək tövsiyə olunur. Bu miqdar mədə-bağırsaq traktından asanlıqla sorulur. Ərik ləpəsi müəyyən şəraitdə onlar zəhərlidirlər, çünki tərkibində amigdalin var.

Hətta 0,5-3,5 mq dozada amigdalin qida zəhərlənməsinə və hətta insanların ölümünə səbəb ola bilər. Nəfəs darlığı, ürəkbulanma, başgicəllənmə və zəiflik problemləri göstərir. Sonra iflic, qıcolmalar və koma başlayır. Mədə yuyulmasının vaxtında edilməsi vəziyyəti sabitləşdirməyə kömək edəcək.