Balıq və dəniz məhsulları pəhrizinizə qiymətli vitaminlər, minerallar və yağlar, eləcə də arıqlamanın əsasını təşkil edən yüksək keyfiyyətli zülallar əlavə etməyin asan yoludur. Foodinfo.az RBC-Ukraine-yə istinadən xəbər verir ki, həftədə ən azı iki porsiya balıq yemək tövsiyə olunur, onlardan biri yağlı olmalıdır. Bunlara qızılbalıq, skumbriya, kilkə, sardina və siyənək daxildir. Tərkibində ürək və beyin sağlamlığı və əhval-ruhiyyənin tənzimlənməsi üçün vacib olan omeqa-3 yağ turşuları var.

Qızılbalıq omeqa-3 yağ turşusunun ən yaxşı mənbələrindən biridir, bu vacibdir, çünki orqanizm onu ​​özü istehsal edə bilmir, onu qida ilə əldə etmək lazımdır. Qızıl balıq həm də zülal ilə zəngindir. Belə ki, 200 q-da təxminən 47 q protein var.

Skumbriya sağlam immunitet sistemi və tiroid funksiyası üçün vacib olan sağlam yağlar, zülal və selenlə zəngindir.

Təzə, konservləşdirilmiş və ya hisə verilmiş skumbriya ala bilərsiniz. Lakin yüksək nitrat tərkibinə görə çox hisə verilmiş skumbriya yeməməyə diqqət edin ki, bu da müəyyən xərçəng növlərinin riskini artıra bilər.

Konservləşdirilmiş sardina daha qidalıdır, çünki sümükləri və dərisini yeyə bilərsiniz. Konservləşdirilmiş sardina daha kiçik ölçülüdür və onlar yağda və ya duzlu suda isladıldığı üçün sümükləri yumşaq olur və yeyildikdə praktiki olaraq əriyir.