Badımcan ürək və bağırsaqlar üçün son dərəcə faydalıdır. Kalium, C vitamini və maqneziumla zəngindir.

Foodinfo.az TSN.ua-ya istinadən xəbər verir ki, bu tərəvəzlər liflə zəngindir, tərkibində kalium, C vitamini və maqnezium var, buna görə də ürək sağlamlığı, immunitet və bağırsaqlar üçün son dərəcə faydalıdır.

Həkimlər immunitet sistemini, ürəyini və bədənin ümumi sağlamlığını gücləndirmək istəyən hər kəs üçün onları gündəlik pəhrizə daxil etməyi tövsiyə edir.

Badımcanın orqanizm üçün hansı faydalı xüsusiyyətləri var?

Yüz qram tərəvəzdə cəmi 25 kkal var, buna görə də bu pəhriz saxlayanlar üçün ideal məhsuldur. Lif tərkibinə görə badımcanlar əlavə çəki qazanma təhlükəsi olmadan doymanı təmin edir.

Siqareti atmağınıza kömək edir. Badımcanda niasin var, ona görə də bu pis vərdişdən tez bir zamanda xilas olmaq istəyən hər kəs yeməlidir.

Bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Tərəvəz tərkibindəki lifə görə həzm sisteminin fəaliyyətinə müsbət təsir edir, mədədə şişkinlik və ağırlıq hissini önləyir.

Badımcan C vitamini, PP, B vitaminləri, karotin, kalium, maqnezium və mis ilə zəngindir. Buna görə də, onlar ateroskleroz, anemiya, insult və ürək-damar sisteminin digər xəstəliklərinin qarşısının alınması üçün çox faydalı olacaqlar. C vitamininin güclü tərkibinə görə badımcan viral və soyuqdəymə xəstəliklərinin qarşısını alır.

Tərəvəzlərdə qan təzyiqinin azalmasına təsir etmək və ürək miyokardının işini yaxşılaşdırmaq üçün kifayət qədər miqdarda kalium duzları və melanogen var.