Alimlərin araşdırması göstərib ki, qəhvəyə əlavə edilən süd içkinin faydalarını azaldır. Məlum olub ki, o, antioksidantların miqdarını azaldır. Bundan əlavə, laktoza dözümsüzlüyü olan insanlarda heyvan südü ilə qəhvə həzm etmək çətin ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq Yelena Solomatina “Axşam Moskva”ya bildirib ki, südlü qəhvə, kifayət qədər az miqdarda içsəniz, orqanizmə zərər vermir. Hər iki içki bir-birinin fəaliyyətini gücləndirir, yəni effektivliyi artırır.

Belə ki, süd müxtəlif zərərli maddələri çıxarmaq qabiliyyətinə malikdir. Südlü qəhvənin mənfi təsirini həzmi olan insanlar hiss edə bilər.

Solomatina daha çox fayda və maraqlı dad əldə etmək üçün qəhvəyə müxtəlif maddələr əlavə etməyi tövsiyə edib: darçın, vanil, sarıkök, qara bibər, limon və istənilən sitrus şirələri.