Avstraliya alimləri qan təzyiqinin göstəricilərinin birbaşa olaraq insanların nə yeməsindən asılı olduğunu təsdiqləyiblər.
Foodinfo.az BMC Medicine istinadla xəbər verir ki, Edith Cowan Universitetinin tədqiqatçıları hipertansif xəstələrin qan təzyiqini aşağı salmaq üçün yeməli olduqları tərəvəzləri müəyyən ediblər.
Eksperimental olaraq müəyyən edilib ki, kələm, şalgam, rukula, ispanaq, turp, turp və vəzərinin istehlakı qan təzyiqini azaltmağa kömək edir.
Təcrübədə iştirak edən 18 könüllünün hamısında əvvəllər hipertoniya diaqnozu qoyulub. Maraqlıdır ki, yuxarıda göstərilən məhsulları pəhrizə daxil etdikdən sonra bir gün ərzində müsbət dəyişikliklər nəzərə çarpıb. Ümumilikdə tədqiqat 14 gün davam edib. Ancaq digər tərəvəzləri yeyən insanlar arasında müsbət dinamika qeyd olunmayıb.