Bir çox evdar qadınlar şorba bişirərkən duzu necə əlavə etməli olduqlarını düzgün başa düşmürlər. Foodinfo.az bildirir ki, bəzi insanlar düşünür ki, şorbanı əvvəldə, ya da sonda duzlamaqda heç bir fərq yoxdur. Lakin bu, əslində çox vacibdir və şorbanın dadını əhəmiyyətli dərəcədə dəyişə bilər. Şorba bişirərkən duzun nə vaxt əlavə edilməsi şorbanın növündən, maddələrdən və şəxsi dad seçimlərindən asılıdır. Lakin ümumiyyətlə, bəzi qaydalara riayət etmək lazımdır:

Ət bulyonu hazırlayarkən duzu son 15-20 dəqiqədə əlavə etmək daha məqsədəuyğundur. Bu, duzun ətə təsir etmədən bərabər şəkildə şorbaya yayılmasını təmin edəcək.

Tərəvəz şorbalarına duz əlavə edərkən, bişirmənin sonuna doğru duzlamaq daha yaxşıdır, çünki tərəvəzlər duzu tez mənimsəyir və yeməyi çox duzlamaq riski var.

Şorbaya taxıl və ya paxlalı bitkilər əlavə edildikdə, duz yemək demək olar ki, hazır olduqda əlavə edilməlidir.

Balıq şorbalarında isə bişməyə 5-7 dəqiqə qalmış duz əlavə etmək tövsiyə edilir. Bu şəkildə, balıq çox duz udmaz.

Bu sadə qaydalara riayət etməklə, şorbanın dadını daha da zənginləşdirə və mükəmməl bir nəticə əldə edə bilərsiniz.