Kətan toxumlarında yüksək keyfiyyətli bitki zülalı (18-21%), omeqa-3 və omeqa-6 yağ turşuları (42-50%), həmçinin minerallar və vitaminlər, karbohidratlar və lif var. Foodinfo.az xəbər verir ki, bundan əlavə, onların tərkibində B, E vitaminləri və orqanizmin normal fəaliyyətini təmin edən fosfor, maqnezium, kalium kimi minerallar da mövcuddur.

Toxumlardakı həll olunan lif "pis" xolesterinin səviyyəsini azaltmağa kömək edir. Safra turşularını bağlayır və onları bədəndən çıxarmağa kömək edir.

Omeqa-3 yağ turşuları damar və ürək sağlamlığını dəstəkləyir, ürək xəstəliyi riskini azaldır, qan təzyiqini normallaşdırır və qan lipid profilini yaxşılaşdırır.

Lif həzmi yaxşılaşdırır, qəbizliyin qarşısını alır və qanda şəkər və xolesterin səviyyəsini normal saxlayır. Bundan əlavə, onun sayəsində dolğunluq hissi daha uzun müddət qalır ki, bu da pəhrizin kalorili məzmununa müsbət təsir göstərə və maddələr mübadiləsini yaxşılaşdıra bilər.

Yüksək səviyyədə güclü antioksidantlar, lignanlar, orqanizmin hüceyrələrini zədələnmədən qoruyur və xroniki xəstəliklərin inkişafının qarşısını alır.

Omeqa-3 yağ turşuları, antioksidantlar və vitaminlər dərinin nəmləndirilməsinə kömək edir, dərinin teksturasını yaxşılaşdırır və saç tökülməsinin qarşısını almaqla, saçların vəziyyətini yaxşılaşdıraraq sağlam saçların böyüməsini təşviq edir.

Kətan toxumu maddələr mübadiləsini normallaşdırmağa, ürəyin işini dəstəkləməyə, həzmi yaxşılaşdırmağa və artıq çəki ilə mübarizə aparmağa kömək edir.

Bununla belə, mülayimliyi müşahidə etmək və mümkün əks göstərişləri xatırlamaq vacibdir. Kətan toxumlarının düzgün istehlakı pəhrizinizi qiymətli qidalarla zənginləşdirməklə ümumi sağlamlığınızı əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilər.