European Heart Journal-da təqdim edilən yeni sübutlar göstərir ki, qəhvə içmə vaxtı sağlamlığınız üçün vacib ola bilər. Foodinfo.az bildirir ki, səhər qəhvəsi içənlər ürək-damar xəstəliklərinə daha az həssasdırlar və gün ərzində qəhvə içənlərlə müqayisədə vaxtından əvvəl ölüm riski daha azdır.
Tədqiqata 1999-cu ildən 2018-ci ilə qədər ABŞ Milli Sağlamlıq və Qidalanma Müayinə Sorğusunda (NHANES) iştirak edən 40,000-dən çox böyüklər iştirak edib. Təhlil qəhvə istehlakının vaxtı ilə ürək sağlamlığı arasında birbaşa əlaqə olduğunu göstərib. Tulane Universitetinin aparıcı müəllifi Dr. Lu Qi qeyd edir ki, əvvəlki tədqiqatlar artıq qəhvənin mümkün sağlamlıq faydalarına işarə edib, lakin yeni araşdırma qəhvə istehlakının vaxtına daha dərindən nəzər salır.
Səhərlər qəhvə içən insanların ümumi ölüm riski 16%, ürək-damar xəstəlikləri riski isə 32% azalır. Ancaq qəhvə qəbulunu gün ərzində bərabər paylayanlar arasında bu nümunə müşahidə olunmayıb.
Maraqlıdır ki, səhər qəhvəsinin faydaları istehlak edilən içkinin miqdarından asılı olmayaraq qalır: istər iki və ya üç stəkan, istərsə də bir kiçik stəkan olsun, risk daha az qalır.