
Mikrodalğalı soba gündəlik həyatımızın ayrılmaz hissəsinə çevrilib və qısa müddətdə qida isidilməsi üçün istifadə olunur. Lakin bəziləri mikrodalğalı sobanın insan sağlamlığına təsiri ilə bağlı narahatlıq keçirirlər. Foodinfo.az bildirir ki, mikrodalğalı soba qida maddələrinin tərkibini dəyişə bilər və bəzi tədqiqatlar bunun bəzi faydalı vitaminləri itirməyə səbəb olduğunu göstərir. Mikrodalğalı soba, qidanı yüksək temperaturda tez bir zamanda isidərək, orqanizm üçün zərərli ola biləcək radiasiya yaymır.
Ancaq qidaların bərabər şəkildə isidilməməsi və bəzi hissələrinin daha çox qızması, bəzi zərərli maddələrin yaranmasına səbəb ola bilər. Qidaların mikrodalğalı sobada isidilməsi zamanı plastik qabların istifadəsi də narahatlıq doğura bilər, çünki bəzi plastiklər qida ilə təmasda olan zaman zəhərli kimyəvi maddələr buraxa bilər.
Mikrodalğalı soba ilə bişirilmiş qidaların qida dəyərinin zəifləmiş olması da digər bir narahatlıq nöqtəsidir. Həmçinin, mikrodalğalı sobanın davamlı və yüksək miqdarda istifadəsi qida zəhərlənmələri riskini artıra bilər. Lakin doğru şəkildə və uyğun materiallarla istifadə edildikdə mikrodalğalı soba zərərsizdir və zaman qazancına gətirir.