Pəhriz sağlamlığa mühüm təsir göstərir. Mütəxəssislər bizə 30 yaşdan yuxarı insanların mütləq hansı qidaları yeməli olduğunu deyirlər.
Antioksidantları yüksək olan qidalara üstünlük verilməlidir. Dərini sərbəst radikallardan qoruyurlar və buna görə də təbii qocalmanı ləngidə bilərlər. Bunlara alma, qaragilə, qarağat, ispanaq, kələm və pecan daxildir.
Yaşla ilk qırışlar əmələ gəlir və birləşdirici toxuma zəifləyir. Bu prosesi dayandırmaq mümkün deyil, lakin omeqa-3 yağ turşuları kimi düzgün qidalarla onu yavaşlatmaq olar. Onlar qızılbalıq, qoz və kətan toxumlarında olur.
Yaşlandıqca bədənimiz daha az kollagen istehsal edir. C vitamini ilə qidaların istehlakı kollagenin formalaşmasına kömək edir, UV zərərini azaldır və həmçinin yaraların sağalmasını təşviq edir. C vitamininin ən əhəmiyyətli mənbələri pepperoni, cəfəri, brokoli, şüyüd və sitrus meyvələridir.