Hindistan Palması Yağı Tədqiqat İnstitutunun alimləri kokos, kokos yağı və onun törəmələrinin sağlamlıq faydaları haqqında yenilənmiş icmal təqdim ediblər. Nəticələr Food Bioscience jurnalında dərc olunub.

Mütəxəssislərin tapıntılarına görə, müxtəlif tədqiqatlar kokosun kardioprotektiv və neyroprotektiv təsirini göstərmişdir. Müəlliflər əlavə edirlər ki, bu meyvədən hazırlanan qidalar piylənməni yatıra və qan şəkərinin səviyyəsini aşağı sala bilər. Hindistancevizinin digər sağlamlıq faydası da ürəyə müsbət təsiridir.

Bütün bu sübut edilmiş faydalara baxmayaraq, bu cür məhsulların optimal dozasını və mümkün yan təsirlərini qiymətləndirmək üçün əlavə tədqiqatlara ehtiyac var.