Bəzi reseptlərdə sarımsağın plova əlavə edilməli olduğu göstərilir. Bu tərkib hissəsinin yeməyə xüsusi bir dad verdiyinə inanılır. Bununla belə, plova sarımsaq əlavə etməklə bağlı bir neçə incəlik var. Təcrübəli aşpazlar sarımsağı tamamilə soymağı məsləhət görmürlər. Tərəzi və kökləri çıxarmaq lazımdır, lakin dişlərin təbii qabığını buraxın. Bu vəziyyətdə, tərəvəz yeməyə unikal dad və ətir verəcəkdir.

Sarımsaq nə vaxt əlavə edilməlidir?

Təcrübəli aşpazlar plov bişirərkən əvvəllər tərəvəz qoymurlar. Bu, demək olar ki, sonda edilir. Bu qərar uzun müddət istilik müalicəsi zamanı sarımsağın dadını və aromasını itirməsi ilə izah olunur. Təcrübəli aşpazlar odun söndürüldüyü və plovun 10-15 dəqiqə dəmlənməsinə buraxıldığı anda mixək əlavə edirlər. Sarımsaq düyü ilə səpilir ki, yüngül və gözə çarpmayan bir aroma ilə doysun.

Hazır plovu sarımsaqsız vermək tövsiyə olunur. Dəfnə yarpağı kimi qabdan çıxarılır.

Nərmin