Brokoli qan şəkərini tənzimləyən və hətta xərçəngdən qoruyan sulforafanla zəngindir. Çin tədqiqat qrupu bu maddənin qlükozinolatların və tərəvəz zədələndikdə aktivləşən mirozinaza fermentinin qarşılıqlı təsiri nəticəsində əmələ gəldiyini aşkar edib.

Bişirmə, o cümlədən mikrodalğalı sobada bişirmə tərəvəzlərin qlükozinolat tərkibini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır. Myrosinase də istiliyə həssasdır və xam brokolini sulforafanın ən yaxşı mənbəyi edir.

Alimlər müəyyən ediblər ki, brokoli bişməzdən əvvəl doğranıb bir müddət dincəlsə, məhsulun faydalı xüsusiyyətləri qorunub saxlanılır. Tədqiqatçılar deyirlər ki, bu üsul daha uzun sürsə də, sulforafanın səviyyəsini əhəmiyyətli dərəcədə artırır.