Bir çox insana tanış olan qəlyanaltılar çox vaxt sağlam bir şey ehtiva etmir və yalnız bədənə zərər verir, diyetoloqlar She Finds ilə müsahibədə bildiriblər.
Mütəxəssislərin fikrincə, müntəzəm olaraq çips və şirniyyat yeyirsinizsə, kökəlmək olar. Mütəxəssislər izah etdilər: belə qidaların tərkibində çoxlu şəkər, duz, yağ və kalori var, lakin heç bir qida maddəsi yoxdur. Elementlərin belə faydasız "dəsti" maddələr mübadiləsini yavaşlatmağa kömək edir.
“Kartof çiplərindən çəkinin. Onlar trans yağlarda yüksəkdir. Siz onları daha sağlam qəlyanaltılarla əvəz edə bilərsiniz, məsələn, patlamış qarğıdalı, qovrulmuş noxud və ya tərəvəz çubuqları, - deyə Dr Shara Cohen bildirib.
Həddindən artıq duz, trans yağlar və şəkər orqanizmdə xroniki iltihabın inkişafına gətirib çıxarır, bunun sayəsində maddələr mübadiləsi ləngiyir, ekspertlər izah ediblər.
Dietoloq Zeeshan Afzal da öz növbəsində xatırladıb ki, bəzi qəlyanaltılar, məsələn, şirin soda və şirniyyatlar yedikdən sonra qan şəkərində kəskin sıçrayış baş verir. Zamanla bu, insulinə həssaslığın pozulmasına səbəb ola bilər.