Hər kəs bilmir ki, müəyyən növ çaylar dəmlənərkən müəyyən şərtlərə əməl olunmalıdır. Mütəxəssislər deyirlər ki, temperatur rejimini seçmək vacibdir.

Yaşıl çay təxminən 70-80 dərəcə temperaturda hazırlanmalıdır, əks halda aromasını itirəcək və acı olacaq.

Bitki və meyvə çaylarında isə vəziyyət fərqlidir. Yığıldıqdan sonra onlar yalnız qurudulur və istilik müalicəsinə məruz qalmırlar. Buna görə də, onların tərkibində bakteriya, maya və ya kif ola bilər - qarışıqda hətta salmonella da tapıla bilər.

Buna görə də bitki və meyvə çayları həmişə həqiqətən qaynar su ilə, yəni 100 dərəcə temperaturda su ilə tökülməlidir. Çay təxminən 8-10 dəqiqə dəmlənməlidir.