Zamanla qanda xolesterinin artması Alzheimer xəstəliyinin inkişafına səbəb ola bilər. Lakin müəyyən qidalar və düzgün qidalanma prinsipləri insanın idrak funksiyasını qoruya və ciddi xəstəliklərin inkişaf risklərinin qarşısını ala bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq və nutritionist İrina Pisarevanın fikrincə, Alzheimer xəstəliyinin inkişafı təkcə irsi faktorlardan asılı deyil, həm də qanda xolesterinin səviyyəsi də burada mühüm rol oynayır.

Alimlər müəyyən ediblər ki, xolesterin olan insanlarda (normalın yuxarı həddində və ya normadan yuxarı) qocalıqda yaddaş pozulması inkişaf riski artır. Avokado, arpa, badam, paxlalılar, yulaf, qəhvə xolesterol səviyyəsini normallaşdırmağa və Alzheimer xəstəliyinin inkişaf riskini azaltmağa kömək edir.