Bulqur plovu həm dadlı, həm də qidalandırıcı yeməkdir. Onun hazırlanması olduqca sadədir və fərqli üsullarla bişirilə bilər. 

Foodinfo.az aşağıda klassik bulqur plovu reseptini təqdim edir. 

Lazım olanlar:

- 1 stəkan orta və ya iri dənəli bulqur  

- 2 stəkan su və ya ət, toyuq bulyonu 

- 1 ədəd orta boy soğan  

- 1 ədəd pomidor (və ya 1 xörək qaşığı tomat pastası)  

- 1 xörək qaşığı kərə yağı və ya zeytun yağı  

- 1 çay qaşığı duz  

- 1/2 çay qaşığı qara istiot  

- İstəyə görə 1 ədəd yaşıl bibər və ya yerkökü  

Hazırlanma qaydası: 

1. Soğanı doğrayın və yağı qızdırılmış tavada şəffaflaşana qədər qovurun.  

2. İstəyə görə doğranmış bibər və ya yerkökü əlavə edib bir az da qovurun.  

3. Pomidoru sürtgəcdən keçirin və ya tomat pastasını əlavə edərək 2-3 dəqiqə bişirin.  

4. Yuyulmuş bulquru əlavə edib 2-3 dəqiqə qovurun ki, ləzzəti artsın.  

5. Üzərinə isti su və ya ət suyu əlavə edin, duz və istiotunu qatın.  

6. Qapağını örtüb aşağı xodda 15-20 dəqiqə suyu çəkilənə qədər bişirin.  

7. Ocaqdan götürdükdən sonra 10 dəqiqə dəmlənməyə qoyun.  

Bulqur plovunu qatıq, turşu və ya qırmızı ət yeməkləri ilə servis edə bilərsiniz. Nuş olsun!