Laktoza əsasən süd və süd məhsullarında olan təbii şəkərdir. 

Foodinfo.az laktoza ilə zəngin olan qidaları təqdim edir:

Süd

İnək, keçi və qoyun südü laktozanın əsas mənbələridir.  

Pendirlər

Yumşaq pendirlər (kəsmik, rikotta, krem pendir) daha çox laktoza ehtiva edir, sərt və uzun müddət yetişmiş pendirlərdə isə laktoza miqdarı az olur.  

Qatıq 

Qatıq bakteriyaları laktozanı parçaladığı üçün bəzi insanlar onu daha asan həzm edir.  

Kərə yağı qaymaq

Az miqdarda laktoza ehtiva edirlər.  

Dondurma süd əsaslı desertlər

Tərkibində yüksək miqdarda laktoza ola bilər.  

Süd əlavə edilərək emal olunmuş qidalar

Çörək, şokolad, souslar və hazır şorbalar da az miqdarda laktoza ehtiva edə bilər.  

Laktoza həzmində çətinlik çəkənlər üçün laktozsuz alternativlər və bitki mənşəli südlər mövcuddur.