Toksikoloq Mixail Kutuşov həddindən artıq yağlı qidaların sağlamlığa mənfi təsirləri barədə danışıb. Foodinfo.az bildirir ki, belə qidalar qan damarlarının tıxanmasına, ateroskleroz və ürək-damar xəstəliklərinə səbəb ola bilər.

Həkim qeyd edir ki, doymuş yağlar damarların daralmasına, qan dövranının pozulmasına və yüksək qan təzyiqinə yol açır. Bundan əlavə, “pis” xolesterinin artması və "yaxşı" xolesterinin azalması bədəndə balanssızlıq yaradır. Qaraciyərin piylənməsi (steatoz) və həzm problemləri də yağlı qidaların əsas təsirlərindəndir. Bu hallar vitamin və mineral çatışmazlığına səbəb ola bilər.

Həkim pəhrizdə tərəvəz, meyvə, omeqa-üç yağ turşuları və yağsız proteinlərə üstünlük verməyi tövsiyə edir. Müntəzəm fiziki fəaliyyət də ürək-damar sağlamlığını gücləndirir və metabolizmi yaxşılaşdırır.