Xurma, yüksək şəkər tərkibi ilə tanınır, buna görə də müəyyən xəstəlikləri olan insanlar üçün tövsiyə edilmir. Foodinfo.az bildirir ki, diyetoloq Qalina Volkova, şəkərli diabet, prediyabet və piylənmə kimi problemləri olan insanların xurma yeməməli olduğunu bildirir. Xurma, şəkər miqdarına görə üzümlə rəqabət aparan bir meyvədir, bu da diabet və piylənmə xəstələri üçün riskli ola bilər.

Hətta sağlam insanlar üçün də xurmada yüksək şəkər miqdarı bağırsaqlarda qıcqırma və şişkinlik yaratmağa səbəb ola bilər, bu da qidanın düzgün həzm olunmasına mane olur. Buna görə də xurmanı ehtiyatla istehlak etmək və həddindən artıq yeməkdən qaçmaq vacibdir.