Dietoloq və endokrinoloq Nataliya Şvedova düyünün sağlamlıq üçün faydalarından danışıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, Şvedova, ağ düyünün mədə-bağırsaq problemləri olan insanlar üçün faydalı olduğunu qeyd edib, çünki bu düyü növü az lif tərkibinə malikdir və asan həzm olunur. Lakin qəhvəyi düyü daha zəngin qida maddələri ehtiva edir, o cümlədən maqnezium, fol turşusu və dəmir.
Dietoloq, qəhvəyi düyünün müntəzəm istehlakının ürək-damar xəstəlikləri və şəkərli diabet riskini azaldığını vurğulayıb. Həmçinin, qanda qlükoza səviyyəsinin sabit qalmasına kömək edir. Bu səbəbdən, qəhvəyi düyü pəhrizdə daha sağlam bir seçimdir. Şvedova, həmçinin düyü istehlakının bədənin enerji səviyyələrini artırmağa və ümumi sağlamlığı dəstəkləməyə kömək etdiyini bildirib. Onun sözlərinə görə, düzgün qidalanma ilə, insan orqanizmi həm fiziki, həm də zehni cəhətdən daha sağlam və güclü olur.