Qatıq suyu ümumiyyətlə faydalı hesab edilir, çünki o, protein, vitaminlər (xüsusilə B qrup vitaminləri) və minerallarla zəngindir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bəzi hallarda qatıq suyunun zərərli təsirləri də ola bilər. Bu təsirlər, adətən, həddindən artıq istehlak və ya fərdi həssaslıqla bağlıdır.
Çox miqdarda qatıq suyu qəbul etmək mədə turşuluğunu artıra və həzmsizlik, qaz və şişkinlik kimi problemlərə səbəb ola bilər.
Laktaza fermenti çatışmazlığı olan insanlar qatıq suyunda olan laktozanı həzm edə bilmədikləri üçün qarın ağrısı və ishal yaşaya bilərlər.
Qatıq suyu yüksək miqdarda zülal ehtiva etdiyi üçün böyrək funksiyası zəif olan insanlarda əlavə yük yaradır.
Bu məhsul düzgün saxlanmadıqda bakteriyaların çoxalması nəticəsində qida zəhərlənməsi riski artar.
Bununla belə, sağlam insanlar üçün qatıq suyunun faydaları çoxdur və zərərləri nadir hallarda müşahidə edilir.