Kərə yağı pəhrizin mühüm hissəsidir, lakin bazarda müxtəlif yağ tərkibli növlər mövcuddur. Foodinfo.az bildirir ki, tərkibində 82 faiz yağ olan kərə yağı daha keyfiyyətli hesab edilir. Dietoloq Natalya Samoilenkonun sözlərinə görə, bu məhsul yalnız təbii yağlardan ibarət olmalıdır və boyalar, nişasta və trans yağlar ehtiva etməməlidir.

Daha yüksək yağ tərkibli yağlar daha yumşaq və hamar teksturaya malikdir və kəsildikdə parçalanmır. Otaq temperaturunda öz formasını yaxşı saxlayır və daha tez əriyir. Kərə yağının rəngi isə inəyin qidalanmasından asılıdır; yayda otlaqda bəslənən inəklərin yağı qızılı rəngdə olur.

Kərə yağı A və E vitaminləri, niasin, kalsium və fosfor kimi sağlamlıq üçün vacib maddələrlə zəngindir. Bu vitaminlər yağda həll olduğu üçün bədən onları metabolizə etmək üçün yağa ehtiyac duyur. Keyfiyyətli yağ seçərkən tərkib siyahısına diqqət yetirmək vacibdir.