Dövlət Təhsil Universitetinin Təbiət Elmləri Fakültəsinin Fiziologiya, İnsan Ekologiyası və Biotibbi Biliklər Kafedrasının dosenti Aleksandr Sozıkin bəzi qidaların şişkinliyə səbəb olduğunu bildirib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssis "İzvestiya" qəzetinə müsahibəsində izah edib ki, bunlar, ilk növbədə, yüksək duz tərkibli məhsullar, həmçinin qida əlavələri, konservantlar və ləzzət artırıcılar (onlarda natrium da var) olan məhsullardır.
Kolbasa, pendir, kraker, ət və balıq konservləri, souslar, çipslər, qəlyanaltılar və s. bura daxildir.
Bundan başqa, şişkinliyə quru meyvələr, peçenye, tort, xəmir və xəmir kimi tərkibində karbohidrat olan qidalar səbəb ola bilər.
Fizioloq, qazlı içkilər və spirt istehlakının ödem görünüşünə kömək edə biləcəyini də xatırladıb.
Fərid