Dietoloq Aviv Coşua püstə yeməyin faydalarından danışıb. Sports.kz Championat.com- a istinadən xəbər verir ki,  Tədqiqatlar göstərir ki, püstə antioksidant və zəngin vitamin tərkibinə görə sistolik qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edir.

Xolesterol səviyyəsinin aşağı salınması. Püstənin müntəzəm istifadəsi qanda xolesterinin səviyyəsinə müsbət təsir edir, ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır.

Kilo itkisinə dəstək. Püstə iştahı idarə etməyə və arıqlamağa kömək edən toxluğu artırır. Tədqiqatlar həmçinin BMI-də irəliləyişləri və bel ətrafının azalmasını qeyd edir.

Bağırsaq mikroflorasının yaxşılaşdırılması. Prebiyotik xüsusiyyətləri sayəsində püstə mədə-bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyən faydalı mikrofloranın böyüməsini stimullaşdırır.

Qan şəkərinin səviyyəsinə nəzarət. Püstə xüsusilə diabetli insanlar üçün faydalıdır, qanda qlükoza səviyyəsini sabitləşdirməyə kömək edir.