Dietoloq və tibb elmləri namizədi Elena Solomatina bildirib ki, ədviyyatlar işıqda və istilikdə saxlanıla bilməz, çünki onların tərkibində efir yağları var, belə şəraitdə oksidləşən və kanserogen xüsusiyyətlər qazanır. Foodinfo.az xəbər verir ki, o, OTR- yə müsahibəsində izah edib ki, buna görə xərçəng, ürək-damar və digər xəstəliklərin inkişaf ehtimalı artır.

Bundan əlavə, küçədə satılan ədviyyatlarda həşərat hissəcikləri, müxtəlif toksinlər, bakteriya və kif ola bilər. Bu cür çirklər immunitet sisteminə mənfi təsir göstərir, diyetoloq xəbərdarlıq etdi.

"Bu proses digər xəstəliklərlə əlaqəli görünən müxtəlif simptomlara səbəb ola bilər. Və insan uzun müddət müalicə oluna bilər, amma əslində bunlar keyfiyyətsiz ədviyyatlardan sui-istifadənin nəticələri ola bilər", - Solomatina xəbərdarlıq edib.