
Rusiya Elmlər Akademiyasının professoru, Rusiya Elmlər Akademiyasının Təhsil və Elm İnstitutunun Qastroenterologiya və Dietologiya şöbəsinin müdiri Tatyana Strokova xəbərdarlıq edib ki, yaz fəsli pəhriz vaxtı deyil. Sağlamlığı gündə 4-5 dəfə balanslaşdırılmış və müxtəlif pəhriz yeməklə və qeyri-sağlam qidalanma vərdişlərini aradan qaldırmaqla qorumaq lazımdır.
"Bahar dövrünün xarakterik xüsusiyyəti vitaminlərin kifayət qədər qəbul edilməməsi və infeksiyalara qarşı müqavimətin azalmasıdır. Ona görə də pəhriz infeksiyalarla mübarizədə orqanizmi dəstəkləməli və onlara qarşı müqaviməti artırmalıdır", - mütəxəssis aif.ru saytına müsahibəsində qeyd edib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, Strokovanın sözlərinə görə, pəhrizdə meyvə, tərəvəz, göyərti, göyərti və yarpaqlı salatlar, həmçinin dənli bitkilər, qoz-fındıq, ət və balıq, süd və fermentləşdirilmiş süd məhsulları olmalıdır.
Bundan əlavə, bütün qəlyanaltıları aradan qaldırmalı, gündəlik kalori qəbulunu mülayim şəkildə izləməli və zülallar, yağlar və karbohidratlar balansını qorumalısınız, diyetoloq əlavə edib.