Avokado sağlam yağların, vitaminlərin və antioksidanların qiymətli mənbəyidir. Bununla belə, həqiqətən yetişmiş və dadlı meyvə seçmək çətin ola bilər. AzPost xəbər verir ki, səhv etməmək üçün nələrə diqqət etmək lazımdır. 

Qabıq rəngi

Avokadonun yetişməsinin əsas əlamətlərindən biri onun rəngidir.

Yetişməmiş meyvələr açıq yaşıl və toxunuşda möhkəmdir.

Yetişmiş bir avokado tünd yaşıl və ya qəhvəyi rəngdədir və bir qədər yumşaqdır.

Overripe - çox qaranlıq, dəridə qara ləkələr var.

Elastiklik

Avokadonu ovucunuza yumşaq bir şəkildə sıxın:

Çətindirsə, yetişməsi üçün bir neçə gün daha lazımdır.

Əgər barmaqlarınızın altından bir az yaylanırsa, amma təslim olmursa, mükəmməl yetişmişdir.

Çox yumşaq olarsa, meyvə artıq yetişmiş ola bilər.

Pedunkulun vəziyyəti

"Quyruğu" diqqətlə çıxarın:

Altındakı açıq yaşıl ət avokadonun yetişdiyini bildirir.

Qəhvəyi və ya tünd ət meyvənin artıq xarab olmağa başladığını göstərir.

Sapı çıxmazsa, avokado hələ yetişməmişdir.

Bu xüsusiyyətlərə əsaslanaraq bir avokado seçərək, salatlar, tostlar və smoothies üçün mükəmməl meyvə tapa bilərsiniz. Avokado hələ də sərtdirsə, onu bir neçə gün otaq temperaturunda saxlayın və o, yetişəcək.