Çayın bir çox çeşidi var. Foodinfo.az Rbc.ru-ya istinadən xəbər verir ki, çayın sağlamlığa və bədənin ümumi vəziyyətinə faydalı təsir göstərdiyinə inanılır.
Ən böyük sağlamlıq faydaları ağ çaydan gəlir, baxmayaraq ki, o, qara və yaşıl çayla eyni bitkidən gəlir. Amma məsələ yarpaqların işlənmə üsulundadır, içkiyə fərqli dad, qoxu və xassə verən budur.
Ağ çay istehsal etmək üçün yalnız ağ tüklə örtülmüş qönçələr istifadə olunur. Onlar əl ilə yığılır, ona görə də ağ çayın kq-ı 2 min dollara başa gələ bilər.
Ağ çay praktiki olaraq mexaniki emaldan keçmədiyi üçün onun tərkibindəki C, B1 və P vitaminləri, efir yağları, həmçinin antioksidantlar itirilmir, yarpaqlarda bütövlükdə qalır. Mütəxəssislər yalnız təzə hazırlanmış içki içməyi tövsiyə edir.