Yayda bir çox insan ət və tərəvəzləri qril etməyi xoşlayır. Mütəxəssislər yeməklərin manqalda yapışmasının qarşısını alan sadə hiylə aşkar ediblər.
Qrilin üzərinə ət, kolbasa və ya tərəvəz qoymazdan əvvəl sadəcə yarım soğanı manqalın üzərinə sürtmək kifayətdir. Bundan sonra, hər hansı bir məhsulu qrilə asanlıqla qoya bilərsiniz - heç bir şey yapışmayacaq. Yarım çiy kartof və ya bir parça donuz eyni təsirə malikdir.
Daha bir üsul var və bu, heç bir alət tələb etmir. Ət əsasən tərkibindəki zülallara görə yapışır, lakin bir müddət sonra öz-özünə həll olur. Yəni, əti bir tərəfdə daha uzun müddət bişirsəniz və yalnız sonra çevirsəniz, o, artıq manqalda yapışmayacaq. Ancaq bu halda, yeməyin yanmadığından əmin olmalısınız - bu vəziyyətdə qrili daha yüksək səviyyədə asmaq və ya yanğının istiliyini azaltmaq tövsiyə olunur.