Tədqiqatçılar belə qənaətə gəliblər ki, insanlar çox vaxt aclığı içmək istəyi ilə səhv salırlar.
Polşa alimlərinin fikrincə, hər üçüncü alkoqolik aclıq hissi ilə içmək istəyini qarışdırır. Bu barədə Alkoqol portalında Tibbi Şuranın materialında məlumat verilib. Lakin bu asılılığı gücləndirə biləcək başqa bir amil də var.
Beləliklə, amerikalı tədqiqatçılar sübut etdilər ki, alkoqol istəkləri aclıq hormonu qrelinin səviyyəsinin artması ilə birlikdə artır. Onların işləri İntramural Tədqiqat Proqramının səhifələrində dərc olunur. Mütəxəssislər eksperiment aparıblar: bütün iştirakçılara qrelin iynəsi vurulub və daha çox spirtli içki qəbul edilib.
Klinik dietoloq Mona Moorhouse, Addiction Technology Transfer Center (ATTC) ilə müsahibədə şirniyyatların sizi asılılıqdan xilas edə biləcəyini söylədi. Onun Royal Ottawa Xəstəxanasında xəstələrlə işləmək təcrübəsi, alkoqolizmin müalicəsi karbohidratlara, xüsusilə desertlərə olan həvəsin artmasına səbəb oldu. Bu, alkoqoliklərdə serotoninin səviyyəsinin azalması ilə əlaqədar ola bilər ki, bu da karbohidratlarla yanaşı, digərləri ilə də artır.
Tədqiqatçılar alkoqoliklərin nəzarət qruplarını pəhrizləri zülalla zəngin olanlara və çoxlu şəkər təklif edənlərə bölüblər.
Nəticədə şirin dişi olanlar daha da depressiyaya düşmüşdülər - onların serotonin səviyyəsi azaldı, alkoqol həvəsləri artdı. Zülalla zəngin qidalar əks effekt verdi.
Ən yüksək kateqoriyalı psixiatr-narkoloq Anton Petrov Doctorpiter-ə müsahibəsində alkoqoldan asılılığı azaldan məhsullar haqqında etibarlı məlumata malik olmadığını bildirib. Onun fikrincə, insanın adətən qəlyanaltı yediyi yemək böyük ehtimalla stəkan ehtiyacını artıracaq.
Adamın qrafiki olanda da eyni şey olur: məsələn, çərşənbə günü pivə alır, həftəsonu isə araq seçir. Və çətin ki, bir tort və ya bir parça ət vəziyyəti birtəhər dəyişdirsin.
Öz impulslarınıza şüurlu yanaşma və diqqət kömək edəcəkdir. İçmək üçün kəskin istək həqiqətən dadlı bir şeylə istehlak edilə bilər. Bu əvəzetmə üsullarından biridir.