SM Clinic-in endokrinoloqu Anjela Tolmasova gilasın orqanizm üçün faydalarından danışıb.

"Albalı antioksidant olmaqla orqanizmin hüceyrələrini sərbəst radikalların dağıdıcı təsirindən qoruyan və orqanizmdə iltihabi prosesləri azalda bilən antosiyaninlərin əla mənbəyidir", - ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, A və C vitaminləri immunitet sistemini gücləndirir, kalium su-duz balansını tənzimləyir və ürək ritmini saxlayır.

Tolmasova qeyd edib ki, bu meyvələrin tərkibində dəmir, kalsium və lif də var ki, bu da bir çox başqa faydalar verir.

“Bundan əlavə, albalı yüksək miqdarda polifenol ehtiva edir ki, bu da iltihabı azaldır və hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır. Araşdırmalar göstərib ki, yüksək miqdarda polifenol ehtiva edən pəhriz ürək xəstəliklərinin, beyin xəstəliklərinin və hətta müxtəlif xərçəng növlərinin qarşısını ala bilər”, - deyə həkim bildirib.